LCMT 2020

Parcours - Combi-Tour

COMBI-Tour: dag 1 en 3 op de koersfiets XL, dag 2 mountainbike XL, dag 4 mountainbike 'large'

De COMBI-Tour meefietsen getuigt van karakter maar ook heel veel liefde voor de fiets en de Ardennen in het bijzonder. Net als in 2017 zullen we op de vierde en laatste dag de dan toch al wat vermoeide COMBI-Tourrijders 'slechts' 54 km laten mee biken (2 Boucles in plaats van 3). We klokken voor u dus eerder af. Het staat combi-tourrijders vrij om de laatste lus al dan niet nog 'recreatief' door te fietsen (bv. omdat ze meedingen voor topplaats in de daguitslag van deze MTB-etappe). 

Triatleten komen niet meer in aanmerking voor het combi-klassement, doordat de aard van hun proeven dermate anders is dat een overlapping hier zinloos is geworden.

Wij verwachten opnieuw een 60-tal combi-rijders. Dit aantal wordt alvast gereserveerd, zolang er géén druk komt uit de andere type-deelnames. Eventueel (hopen) kunnen wij dit aantal COMBI-rijders nog wat optrekken. Dit is immers een unieke en (h)eerlijke formule!

Samenvattend:
donderdag 10 mei: 185 km op de weg richting Echternach
vrijdag 11 mei: 89 km mountainbiken
zaterdag 12 mei: 140 km op de weg waarvan opnieuw helft in Groothertogdom (incl. Abdij Clervaux-klim)
zondag 13 mei: 54 km of 2 Boucles de Houffalize op de mountainbike

BESLUIT: wie dit programma aan durft mag zich met recht en reden een ultra-complete Ardennenfietser noemen! De eindwinaar krijgt het prachtige 'oranje-zwarte' shirt. Maar de hele top-10 valt in de prijzenpot!


Onze Partners