LCMT 2020

Parcours - Cyclo

ETAPPE 1 - XL (CYCLO) - 30 mei 2019

Houffalize - Müllerthal - Houffalize
168 km met 3200 hoogtemeters

Deze eerste etappe brengt ons naar het prachtige Groothertogdom Luxemburg. Na 12 km verlaten we België om richting Clervaux te fietsen. Hier wordt de eerste beklimming al voorgeschoteld. Daarna wordt koers gezet richting de Duitse grens, om dan langs de boorden van Die Our richting Echternach te fietsen. Op deze weg langs de Duits-Luxemburgse grens krijgen de renners 3 stevige beklimmingen voorgeschoteld, waaronder de Mont-Saint-Nicolas in Vianden! Even voor Echternach wordt rechtsomkeer gemaakt en gaan we via het idyllische Müllerthal richting Ettelbruck. Hier volgt een lange, gezapige klim van 9 km, gevolgd door de waarschijnlijk lastigste klim van het parcours na 143 km de Haarderbach.

ETAPPE 1 - L (Cyclo) - 30 mei 2019

Houffalize - Vianden - Houffalize
123km met 2200 hoogtemeters

Deze eerste etappe brengt ons naar het prachtige Groothertogdom Luxemburg. Na 10 km verlaten we België om richting Clervaux te fietsen. Hier wordt de eerste beklimming al voorgeschoteld. Daarna wordt koers gezet richting de Duitse grens, om dan langs de boorden van Die Our richting Stolzembourg en Vianden te fietsen. Na de Col de Saint-Nicolas in Vianden is er de splitsing tussen XL en Large. De large gaat dan richting Goebelsmuhle en zo richting Wiltz om daar nog een korte, maar stevige klim te nemen. Dan gaat het weer richting België om na 123 lastige kilometers terug aan te komen bij het voetbalstadion van Houffalize.

ETAPPE 2 - XL (CYCLO) - 1 juni 2019

Houffalize - Oostkantons - Houffalize
160km met 2700 hoogtemeters

De 2e CYCLO-etappe brengt ons in een prachtig stukje Belgische natuur. Eerst trekken we naar de Oostkantons richting Sankt-Vith en Amel. Afbuigen doen we in de omgeving van Malmédy/Stavelot . Vervolgens loopt het over de Thier de Coo nabij de watervallen Coo naar La Roche . De langste 'col' van België bevindt zich immers nabij het wildpark (Parc des Gibiers): de col de Haussire. We beklimmen die nu eens van de andere, kortere maar ook steilere zijde. In de Ourthevallei afgedaald wachten nog enkele leuke kilometers naar de finish op Saint-Roch.

profiel 2de etappe cyclo

Etappe 2 - L (Cyclo)

Houffalize - Oostkantons - Houffalize
120km met 1950 hoogtemeters

Dit parcours volgt de grote jongens tot aan de bevoorrading in Sankt-Vith. Daarna wordt er koers gezet naar de eerste helling van de dag Provedroux. Vanaf Vielsalm is de Côte de Provedroux 3.3 km lang. Het gemiddelde stijgingspercentage van de klim is 4 %. In Samrée rijden we dezelfde finale als de XL dus met Haussire, Côte de Bérisminil, Longue Virée (vergeet de kabouters niet te groeten aan de top) en aankomst op de Saint-Roch.
ritprofiel LCMT cyclo etappe 2 large

ETAPPE 3 - XL (CYCLO) - 1 juni 2019

Houffalize - Lac de la Haute-Sûre/Wiltz/Clervaux - Houffalize
138km met 2500 hoogtemeters

De derde cyclo-etappe is dan wel de kortste, maar daarom niet de minst lastigste. Via golvende wegen trekken we zuidwaarts richting het Groothertogdom Luxemburg binnen. Hier worden de beklimmingen wat zwaarder. Via het Lac de la Haute-Sûre gaan we richting Wiltz om hierna een stevige beklimming te trotseren. Via Clervaux keren we dan na 129 km terug naar België om een tiental kilometers later te arriveren in Houffalize. Maar nog niet aan de aankomst. Er is immers nog de Saint Roch, een knapperd van formaat om te eindigen.

ETAPPE 3 - L (CYCLO)

Houffalize - Lac de la Haute-Sûre/Wiltz/Clervaux - Houffalize
103 km met 1800 hoogtemeters

De derde cyclo-etappe is dan wel de kortste, maar daarom niet de minst lastigste. Via golvende wegen trekken we zuidwaarts richting Groothertogdom Luxemburg. Na 17 km verlaten we het XL-parcours, om na 44 km terug op XL-parcours te fietsen. Hier worden de beklimmingen wat zwaarder. Via het Lac de la Haute-Sûre gaan we richting Wiltz om hierna een stevige beklimming te trotseren.: côte de Knaphoscheid. Via Clervaux en de adembenemend mooie klim naar de abdij, keren we dan na 93 km terug naar België om een tiental kilometers later te arriveren in Houffalize.

Onze Partners