FLANDERS FIELDS GRAVEL TOUR 2023

FFGT 2024

Nieuws

Welke keuze maak ik nu best: competitie of recratief (en is er ook tijdopname voor deze laatste)?

Terug naar nieuws

Wij hebben al geprobeerd om elders een korte omschrijving te geven van wat je als deelnemer best in petto hebt alvorens de juiste formule te kiezen. Toch kregen we al vaker de vraag: kies ik nu beter voor competitieformule of niet? En is er ook tijdregistratie als je recreatief komt meedoen?

ANTWOORD & ADVIES:

1) Als je graag je tijdopname wil kennen, dan moet je effectief voor ‘competitieformule' kiezen. Als recreant is er géén tijdregistratie, moet je het dus zelf bijhouden als je dat wil. Het is in de LCMT zeker niet zo dat je ‘bang’ moet zijn om die competitieformule aan te vinken. Uiteindelijk betaal je wel iets meer, maar goed dat is uitsluitend voor de tijdopname-firma en voor de extra verzekering (verplicht van de KBWB uit). Mensen die competitie met tijdregistratie als dat waardevolle tikje extra beschouwen, zonder daarom uit te zijn op topprestaties moeten dat gewoon doen.

2) Klassement, ook voor korte afstanden? NEEN, LCMT-competitietour is louter op basis van de langste etappe van de dag. Alleen in geval van rotweer kan een XL-etappe voor iedereen ingekort worden tot 'large' of zo... (liefst nooit nodig deze maatregel). Dus als je één dag kiest om in plaats van de volle afstand eerder af te slaan (tussenafstand of de kortste afstand), val je uit het eindklassement. Als je de dag nadien weer de volle rit rijdt, krijg je toch je dagklassement te zien. Je blijft enkel uit de ‘eindstand’ verdwenen.
Laat dit op dat moment dan het laatste van je zorgen zijn. Immers je komt de LCMT toch vooral om 2 zaken meefietsen:

1) Het plezier, de sfeer en de prachtige etappes beleven met alles d’erop en d’eraan

2) Je grenzen wat verleggen en/of met een nog betere conditie terug naar huis. In geval van dit laatste kan het voor iemand die bv. door werkomstandigheden te weinig training vooraf heeft gehad zelfs beter zijn om eens een ritje voor ‘large’ of ‘medium’ te kiezen. Je hoeft niemand rekenschap af te leggen en vanuit de organisatie vragen we enkel om ’s morgens indien mogelijk aan te vinken welke van de 3 afstanden je in gedachten hebt (is voor verdeling van bevoorradingsmateriaal richtinggevend). Maar zelfs dan kun jij onderweg op het moment van de splitsing altijd een andere keuze maken!  

Onze partners