LCMT 2019

Parcours LCMT 2019 coming soon maar hier al een korte introductie...

  • Etap 1 : Houffalize - Mur de Borzée/La Roche - Houffalize:  XL-afstand 92 km - Large 63 km - Medium 48 km
  • Schitterende koninginnenrit meteen waarbij de LCMT terug 'zijn' Muren van Borzée en Moulin de Strument aan doet. Kortere versies eveneens beschikbaar.
  • Etap 2 : Houffalize - Clervaux - Houffalize: XL 94 km - large 71 km - medium 46 km
  • Singletracks alom en prachtig biken in het Groothertogdom!
  • Etap 3 : Houffalize - Bertogne - Houffalize: 76 km of 41 km (2 afstanden op slotdag)
  • In navolging van de als zeer mooi ervaren openingsrit van 2018 wordt dit de nieuwe afsluitende MTB-rit met maximaal 75 km op de teller!

  • routekaarten volgen hier spoedig evenals hoogtemeters per afstand

Parcours - Mountainbiketour 2018

De interessantste locaties op het MTB parcours, nu met GPS-coördinaten!

De volgers van de mountainbike-deelnemers kunnen via deze LINK de interessantste locaties op GPS terugvinden!
@yourservice! 
Op weg naar de 20ste jaargang van de LCMT...

De jubileum-editie, onze 20ste jaargang sinds 1999 komt er aan. We hebben voor de 1ste MTB-etappe een prachtige nieuwe zone ontworpen waarin ultiem bike-plezier voorop staat. Iets minder heftig dan de Borzée-La Roche-etappe, maar qua natuur-ervaring ongetwijfeld nog mooier en vooral, Ardeenser dan ooit!. Verder kunnen we de Luxemburgse MTB-rit na de wegenwerk-problematiek van 2017 terug maximaal onverhard aanbieden. Inclusief heerlijke bikepaden nabij Troisvierges.
Op de slotdag gaan we opnieuw voluit voor onze 'Boucles de Houffalize', maar diet etappe wordt mede op vraag van onze deelnemers iets ingekort: 81 km in plaats van de ca. 90 km in 2017. Ook de lusvolgorde wordt anders!
Wat betreft de XL en L-versies, die blijven volledig uitgepijld. De kortste 'medium'-versie zal enkel op GPS beschikbaar zijn (het shortcut-gedeelte) op dag 1 en 2. Er wordt wel op de juiste plaats een splitsingsbord geplaatst, maar die shortcut wordt dus niet langer apart bepijld. Op de slotdag is de 2de afstand sowieso 47 km en wordt daar niet een nog kortere versie van aangeboden.
Enkel in geval van zeer slecht weer en veel modder zouden we - vooraf aangekondigd - alsnog opteren om de XL door L te vervangen en in die omstandigheden dan ook terug onze 'medium'-versie volledig te bepijlen. We hopen natuurlijk dat de zo'n afgelasting van XL-afstand nooit nodig is. Alleen als de weergoden hier anders over zouden beslissen.

Kijk ook naar de foto- en filmreportages die we van ter plaatse en van op onze mountainbikes gaan maken. Wat vast staat: dit zijn 3 etappes die het neusje van de zalm zijn qua mountainbiken in de Belgisch-Luxemburgse Ardennen. Met Houffalize, La Roche en Clervaux als de drie centrumsteden.

LCMT 2018 met start/finish in Houffalize, opnieuw de place to be!

Tabel met afstanden en hoogtemeters 'bergop'

Etappe 1

XL
Houffalize - Bertogne - Houffalize
92 km
2550 hm     
De eerste etappe vertrekt meteen richting Côte de St.-Roch. Schitterend biken richting Bonnerue en dn verder tot tegen de scherpe Ourthe-flanken. We steken over naar Warempage. Eerste bevoorrading. Ofwel keer je hier al terug en beperk je je tot de '48 km'-afstand. Dat is de enige shortcut-optie in deze rit. Eerder 'medium' dus en geen echte "large", al plaatsen we hem in ons overzicht wel onder die noemer. De bevoorrading is echter ook de toegangspoort tot een nooit eerder aangedaan gebied. We biken al gauw 40 km lang door heerlijke Ardense bossen. Geniet van een opeenvolging van afdalingen en beklimmingen. Tijdens onze winterse verkenning was het zoeken om de voetjes droog te houden bij het (te voet) oversteken van het water nabij Mousny. De hele tijd off-road in dit volledig beboste gebied is de natuurbeleving 100%! We krijgen onze tweede bevoorrading nabij Givroulle (deelgemeente Bertogne) en vonden ook een uitdagende bergprijs net na de oversteek van de hoofdweg Bertogne - La Roche. Een pittig klim over typische leistenen brengt ons terug naar Warempage (opnieuw bevoorrading, zelfde als bij 1ste passage). Het LCMT-bike peloton zet vervolgens koers naar Engreux, ook daar volgt nog een vrij lange beklimming. Met wat je al in de benen hebt, begint de vermoeidheid hier zeker mee te spelen in ieders beoordelingsvermogen over de zwaarte van die helling. Via de omgeving van Achouffe (blijven wel ten zuiden van het 'bierdorp') krijgen we de finish stilaan in zicht. Nog even off-road de dorpskern vermijden om dan langs een leuke single-track afdaling de finish bij Hotel Vayamundo te bereiken.

Na 92 uitermate boeiende MTB-kilometers en toch weer 2550 hoogtemeters mogen we deze openingsetappe een gegarandeerd prettige start noemen. Alle ingrediënten die mountainbiken zo leuk maken zijn aanwezig.
L
Houffalize - Warempage - Houffalize
46 km
1350 hm

Etappe 2

XL
Houffalize - Clervaux - Houffalize
97 km
2542 hm
De tweede en tevens langste etappe brengt ons naar het prachtige Groothertogdom Luxemburg. De etappe start meteen stevig, vrijwel direct wordt de Côte de Saint-Roch bedwongen, die ook meetelt voor de bergprijs. Daarna gaat het via golvende paden richting het mooie Clervaux, waar wederom een beklimming ligt die meetelt voor de bergprijs. Na 70 km is het ergste voorbij en gaat het voornamelijk in dalende lijn richting Houffalize.     
L
Houffalize - Clervaux - Houffalize
74 km
1756 hm
Hele mooie etappe met veel single tracks!
M
Houffalize - Hoffelt - Houffalize
50 km en 885 hm

Etappe 3 - finale 'Boucles d'Houffalize'

XL
3 boucles
83 km
1830 hm
L
2 boucles
54 km
1200 hm

Onze Partners