FLANDERS FIELDS GRAVEL TOUR 2023

FFGT 2024


Flanders Fields Gravel Tour, in het spoor van de vroegere LCMT, een niet te missen bike-adventure

start finish lokatie LCMT 2022

Biking Events (sinds 1999 o.m. organisator van de LCMT "mountainbike"  in Ardennen) lanceert een splinternieuwe fietshappening: de 1ste Flanders Fields Graveltour.

Eveneens een driedaagse tour maar nu vanuit de thuisbasis waar ook Biking Box (Fietsbelevingscenter ) gelegen is: IEPER ! Hiermee zetten we volop in op de vele fietstroeven die de Westhoek te bieden heeft. 

In nauwe samenwerking met de Koninklijke Yperse Wielerclub en Stad Ieper presenteren we officieel dit nieuwe topweekend qua fietsbeleving in Ieper en de Westhoek.

In de Flanders Fields Gravel Tour worden de beproefde succesingrediënten van de LCMT ingepast. Een uitstekend verzorgd all-in arrangement, gekoppeld aan vele logeermogelijkheden (zie 'logement/lodgings').

Niet in de mogelijkheid om voor de volle driedaagse te gaan? Je kan ook enkel het weekend doen (2 etappes) of kiezen voor de ene etappe met dag-inschrijvingen (op zaterdag 25 mei, de gravel en off-road versie van wat de renners in Gent-Wevelgem voor de wielen geschoven krijgen).

De Flanders Fields Gravel Tour kun je rijden met de gravelfiets, mountainbike of cyclocross-fiets.

De driedaagse Gravel Tour wordt tevens opgenomen op de wielerkalender van Wielerbond Vlaanderen (wie als wielertoerist of renner een vergunning heeft moet dus géén bijkomende verzekering betalen).

 

 


 


Flanders Fields Gravel Tour powered by LCMT = all-in package

Hoe hotelaccommodatie boeken?

Uw logement boeken doe je via deze link (waar je overzicht vindt van heel wat hotels, campings etc... in en rond Ieper). Verder wordt het eerstdaags ook mogelijk om direct via de organisatie een logement te boeken in De Iep (jeugdhotel aan de rand van de stad). We onderzoeken momenteel inderdaad de haalbaarheid om relatief goedkoop en toch degelijk logement direct via uw inschrijving voor de Flanders Fields Gravel Tour te kunnen regelen. Dit verblijf in 4-persoonskamers (maar opvulbaar per 2 of 3 is toegestaan) zal altijd met ontbijt zijn. Eventueel ook met avondmaal. Dit laatste is evenwel een beslissing die we pas kunnen nemen indien iedereen die voor dit logement kiest akkoord gaat met de half-pension formule. Ook andere jeugdhotels in de nabije omgeving werden deze week gecontacteerd met de vraag of zij hun accommodatie willen beschikbaar maken voor onze deelnemers. 

Tot slot zijn er ook heel wat vakantiewoningen en B&B's in Ieper en de nabije omgeving, die je uiteraard op eigen houtje kunt boeken.


 

Gastronomisch uitgekiende bevoorradingsposten

Voor de start (sportdrank en sportrepen), onderweg (3 X op de lange afstand) en aan de finish staan uitgebreide bevoorradingsposten opgesteld. Voor de start van de eerste rit krijgt u bovendien een ontbijt aangeboden in de cafetaria van het KVK Westhoek-voetbalstadion.

Bewegwijzerd parcours én GPS-ondersteuning (indien je de gpx-files wenst)

De Flanders Fields Gravel Tour zal volledig bewegwijzerd zijn. Indien je dat wenst kun je bijkomend de GPX-files vooraf bekomen en op je eigen GPS opslaan. 

Veilig op pad!

* VERZEKERING burgerlijke aansprakelijkheid en lichamelijke letsels
* EHBO: we voorzien EHBO-kits op elke bevoorradingspost. En er is iemand van het Rode Kruis die via de bevoorradingszones standby is in geval van valpartij of andere medische zorgen.
* MEDISCHE ASSISTENTIE: er is tevens 1 (fietsende) dokter aanwezig. Je kan dus ook na de rit op consultatie of indien gewenst kunt u medicatie bekomen.

Mecanicien support

Onderweg & bij bevoorrading + aan de aankomst is er mogelijkheid tot mechanische assistentie. Enkel de eventuele nieuwe onderdelen moeten betaald worden.

Chrono met mooie prijzenpot of pure fun? Souvenir voor allen!

Dagelijks worden 1 à 2 zones  aangeduid waarop zij die dat wensen hun tijd kunnen laten registreren. Hiervoor wordt een apart klassement gemaakt. Ook al betreft het géén officiële wedstrijd, een vleugje competitie kan er altijd wel in bij velen onder u. Wees wel steeds hoffelijk naar andere fietsers en weggebruikers toe, ook tijdens die chronoproeven. 
Iedereen ontvangt sowieso een uniek aandenken aan de Flanders Fields Gravel Tour & leuke goodie bag bij de start.  

Bike-Wash

Fietsreiniging is uiteraard dagelijks beschikbaar, opgesteld aan Stedelijk sportcentrum (Leopold III-laan), waar tevens douches en vestiaires + parking gevestigd is.

Compex-electrostimulatie & Massage

Geniet van een deugddoende massage door onze sportverzorgers en kiné-mensen. U boekt (vooraf of last minute) direct bij hen en rekent nadien met rechtstreeks met hen af. Een massage-reservatieformulier zal vanaf een paar weken voor de start kunnen worden ingevuld. Ook mogelijkheid tot GRATIS COMPEX electrostimulatie bij aankomst. 

Onze partners