LCMT 2023

LCMT 2023

Waarom de LCMT meefietsen? 10 redenen...


LCMT, het neusje van de zalm voor elke gepassioneerde mountainbiker!

start finish lokatie LCMT 2022

De LCMT, een sinds 1999 georganiseerde mountainbike meerdaagse vindt traditioneel plaats in het Onze-Lieve-Heer Hemelvaartweekend van mei. Drie etappes in lusvorm (dagelijks 2 tot 3 keuze-afstanden) vertrekken elke dag vanuit een lokatie in hartje Ardennen, met knipoog naar beroemde parcours Luik-Bastenaken-Luik. Ook de Duitstalige Oostkantons bieden heel veel bike-plezier! Je kiest ofwel voor de meer wedstrijdgebonden ofwel voor de recreatieve formule.

De LCMT waarvoor u zich inschrijft biedt een totaalpakket aan faciliteiten en service. Uitstekende bevoorradingen, pechverhelping en de aanwezigheid van mecaniciens onderweg en bij de finish garanderen een zorgeloze fietsbeleving. Er is zelfs massage mogelijk en indien nodig kunt u bij de dokter terecht. Met de nieuwe boekingsmodule kan ook uw logement desgevallend (en wanneer als optie vermeld) worden toegevoegd aan uw boeking.

Kortom, LCMT = TOPbeleving voor elke rechtgeaarde mountainbiker die een challenge op maat zoekt in het voorjaar!

 

GROEPSSTART

Groepsstart is altijd leuk. Allen verzamelen. De competitierijders op kop uiteraard (laatste eindklassement wordt gebruikt om de eerste 50 starters vooraan te zetten op dag 1, nadien volgens het klassement na de voorbije etappe). 

CROSS-DUATHLON

Deelnemers aan de cross-duathlon beginnen elke dag VIJF MINUTEN voor de eerste start van de MOUNTAINBIKERS aan hun eerste loopproef. Aansluitend passeren zij terug bij de start, alwaar ze hun mountainbike nemen in de hiertoe bewaakte stalplaats. Cross-duatleten fietsen altijd de kortere etappe op de MTB. De looptijden worden apart verwerkt, als cross-duatleet moet je je dus niet extra haasten bij het omkleden. Je kan rustig naar de 'mat' rijden van waar de tijdregistratie begint tijdens het mountainbiken. Idem bij aankomst (zie uitleg mountainbikers), waar jouw looptijd pas begint te lopen op het moment dat je daar zelf over de mat begint te lopen. Er is dus een aparte 'mat' aan de sporthal, dit zowel voor registratie van cyclo-fietsers als voor dua- en triatleten bij hun loopproeven.

 


 


LCMT = all-in package

Hoe hotelaccommodatie boeken?

Uw logement boeken doe je via de KNOP INSCHRIJVEN (zie hierboven). U schrijft zich eerst in voor het type deelname van uw keuze. Dit jaar (2021) kunnen max. 240 deelnemers direct via hun LCMT-boeking koppelen aan een verblijf in La Fraineuse (3 types logies). Alle andere deelnemers kunnen natuurlijk zelf hun logement regelen in de vele hotels en vakantieverblijven die het traditioneel toeristisch rijke Spa te bieden heeft.
Gastronomisch uitgekiende bevoorradingsposten

Voor de start (sportdrank en sportrepen), onderweg (3 X op de lange afstand) en aan de finish staan uitgebreide bevoorradingsposten opgesteld. Voor de start van de eerste rit krijgt u bovendien een ontbijt aangeboden.
Perfect bewegwijzerde etappes

Er wordt heel veel werk gestoken in ontwerp van onze etappes. Je geniet van perfect uitgepijlde ritten met seingevers en extra informatieborden.
Rode kruis op post!

* VERZEKERING burgerlijke aansprakelijkheid en lichamelijke letsels
* EHBO: Posten van het Rode Kruis op de bevoorradingen en aan de aankomst
* MEDISCHE ASSISTENTIE: 2 dokters zijn tijdens de LCMT aanwezig. Na de rit houden ze consultatie en indien gewenst kunt u medicatie bekomen. Dit is kosteloos.
Mecaniciens

Onderweg & bij bevoorrading + aan de aankomst zijn er mecaniciens aanwezig. Ze herstellen uw fiets indien nodig. Enkel de eventuele nieuwe onderdelen moeten door u betaald worden.
Chrono met mooie prijzenpot of pure fun? Souvenir voor allen!

Tijdregistratie (brevet goud-zilver-brons) in de CYCLO-Tour en een volwaardige wedstrijdtour (chrono start tot finish) als je kiest voor MOUNTAINBIKE. In 2018 werd voor liefst 5000 EUR aan pure cash-prijzen uitbetaald voor alle officiële wedstrijdklassementen (ook COMBI en TRIATHLON dus), plus daar boven op nog eens voor 2500 EUR in natura producten verdeeld, samen goed voor 7500 EUR. Wij voorzien in het eerste 'post-corona-jaar' (?) terug een mooie prijzenpot, maar zullen vermoedelijk toch iets bescheidener moeten zijn, gezien de huidige economische situatie. Wat telt is echter vooral dat u terug zult kunnen genieten van een écht MTB-evenement! Idem voor COMBI, TRIATHLON en CROSS-DUATHLON.

Iedereen ontvangt een uniek aandenken aan de LCMT & leuke goodie bag bij de start. Je bekomt ook een gepersonaliseerd stuurbord en een uitgebreid roadboek..Je geniet ook van sterke PROMO-acties, zoals de mogelijkheid tot aankopen van het gepersonaliseerde LCMT-wielershirt. Of je kunt in de maanden vooraf geregeld unieke voordeelacties meepikken, zoals op dit moment de thermische wintervest van het POPPYSHIRT voor slechts 80 EUR (normale prijs 120 EUR). Zie www.poppyshirt.com hiervoor! In de komende maanden komen er nog meer leuke aanbiedingen.
Bike-Wash

Fietsreiniging is uiteraard dagelijks beschikbaar aan finish. Daarnaast zijn er ook telkens douches en kleedkamers voorzien.
Security

Professionele fietsbewaking ook 's nachts wanneer de fietsen in de afgesloten ruimte van sporthal of sporthotel opgeborgen zijn. Beveiligde oversteekplaatsen tijdens de ritten.
Compex-electrostimulatie & Massage

Geniet van de mogelijkheid tot GRATIS COMPEX electrostimulatie bij aankomst. Ook massage kan, te betalen aan ons uitgebreide kiné- en verzorgingsteam. 

Onze Partners