LCMT 2023

LCMT 2023

Nieuws

Op naar de LCMT in ...Malmedy ! Inschrijvingen heropenen VANDAAG !

Terug naar nieuws

Het heeft even op zich laten wachten, maar als alles goed gaat mogen we uitkijken naar opnieuw een Ardennen-LCMT in mei '23! 

De nieuwe, te ontwikkelen inschrijvingsmodule (met directe online betalingsoptie) zorgde aanvankelijk voor enig uitstel. Maar ook het vastleggen van de start/finish lokatie stelde de heropening van de inschrijvingen nog wat uit. Immers zal naar alle waarschijnlijkheid MALMEDY de nieuwe plek worden van waaruit gedurende 3 dagen prachtige mountainbike-etappes worden aangeboden. We konden/mochten dit niet eerder bekend maken. Een en ander moet ook nog worden geofficialiseerd, maar omdat we de vele LCMT-bikers die stilaan popelen om hun 3-daagse (evenals verblijf) vast te leggen niet langer in het ongewisse willen laten, deze aankondiging. Omdat we beseffen dat velen de kerstvakantie aangrijpen om volop ambitieuze fietsplannen te smeden richting volgende lente. Zelf trekken we in deze kerstperiode richting Malmedy, waar we met het gemeentebestuur een meeting beleggen omtrent alle praktische en organisatorische zaken. Om dan ten laatste op woensdag 28 december de inschrijvingspagina eindelijk te mogen openen. Uiteraard zal de 'promo-periode' ook opschuiven. Voor corona was het traditie dat vroege inschrijvers tot Nieuwjaar een gunsttarief konden bekomen. Nu zal die promo-periode verlengd worden tot eind januari.

Malmedy als nieuwe pleisterplaats voor de LCMT is ook een beetje thuiskomen. Toen de LCMT nog met ritten in lijn én bagagevervoer verliep is Malmedy een aantal keer start van de 1ste en finish van de laatste etappe geweest. Malmedy ligt vlak naast Stavelot, waar we in mei '22 in extremis een onderkomen voor de LCMT vonden, dit nadat een andere gemeente pas heel laat een eerder principieel akkoord om onduidelijke redenen had ingetrokken. Malmedy ligt bovendien in de Oostkantons (in tegenstelling tot buurstad Stavelot) en biedt heel wat meer logeermogelijkheden. De toeristische diensten van de Oostkantons promoten zelf sinds jaar en dag hun onvolprezen netwerk aan mountainbike-paden. De "Stoneman Arduenna" is een over het hele jaar door op eigen houtje aan te gane MTB-challenge. Het spreekt voor zich dat de LCMT als evenement deze Stoneman Arduenna extra in de kijker wil plaatsen, zodat onze manifestatie een publicitaire meerwaarde voor het mountainbike-toerisme in de Oostkantons zal worden.

Qua parcours hoeft de LCMT maar weinig aan te passen ten opzichte van wat er eerder vanuit Stavelot werd uitgetekend. Voor de eigen organisatie-crew werd al maanden geleden geopteerd om logement te regelen in Malmédy. Voor alle LCMT-deelnemers biedt Malmedy een uitgebreide accommodatie. Hotels, vakantieparken, B&B's, vakantiewoningen en campings, je vindt van alles dichtbij. We proberen zo snel mogelijk een overzicht op deze website te plaatsen en zullen logiesverstrekkers die dat goedvinden kunnen koppelen aan onze boekingsmodule. Opnieuw, zoals ten tijde van het logement in Houffalize zullen LCMT-deelnemers met 1 handeling en 1 betaling zowel deelname als logement plus alle andere mogelijke extra's kunnen boeken.

Wat bereikbaarheid betreft, Malmedy ligt vlakbij de afrit van de autosnelweg, zodat je zelfs zou kunnen logeren in hotels die iets verder liggen van de startplaats. Gewoon omdat je 's morgens zeer vlot en gemakkelijk ter plaatse geraakt.

En, er is nog meer goed nieuws: Biking Events mag straks een nieuw, 2de meerdaags fietsevenement aankondigen, zijnde de 1ste Flanders Fields Graveltour! Maar daarover lees je de eerste berichten in ons volgende nieuwsbericht!

 

LCMT

Onze Partners