FLANDERS FIELDS GRAVEL TOUR 2023

FFGT 2024

Nieuws

LCMT van 27 tot en met 29 mei (Pinksterweekend)

Terug naar nieuws

Belangrijke mededeling: de LCMT mountainbike & cross-duathlon 2023 schuift 1 week op naar het Pinksterweekend: zaterdag 27, zondag 28 en maandag 29 mei 2023 worden dus de 3 etappedagen. Reden: totaal onverwacht en onbedoeld door de gemeentelijke overheid van Malmedy over het hoofd gezien (mille excuses, sic!)  zijn er in het Hemelvaartweekend een te groot aantal eenmalige andere manifestaties. Hierdoor is ondermeer de sporthal noch de omgeving er rond beschikbaar voor de LCMT. Dit werd ons pas begin deze week meegedeeld.

In allerijl hebben we per direct samen naar een alternatieve, zo dicht mogelijke datum gezocht. Het Pinksterweekend – slechts 7 dagen later – was en is de meest evidente oplossing. Uiteraard hopen we dat u hierdoor niet wordt afgeschrikt. Een extra trainingsweek kan mogelijk niet eens zoveel kwaad? Het weze echter duidelijk dat niemand een maand geleden bij goedkeuring van de LCMT in Malmedy heeft gedacht aan die bijkomende én eenmalige evenementen-drukte in Malmedy. Naar men ginds beweert geldt dit trouwens enkel 2023. In 2024 zou het Hemelvaartweekend wel ruimte bieden voor een 3-daagse als de LCMT. Wie weet kan het in de toekomst soms wel handig zijn dat we tussen beide lange weekends kunnen kiezen (zie bv. het al of niet samenvallen met BeMC zo vermijden, wat dit jaar wel degelijk het geval was geweest als LCMT in Hemelvaart was gebleven). Om het met mijn persoonlijk idool Johan Cruijff te zeggen: "Elk nadeel heb zijn voordeel!" Echte Ardennen-DIE HARDS kunnen nu beide meerdaagses aan elkaar breien.

Hoeft het gezegd dat ik zelf een zeer stressvolle week achter de rug heb? Het was al niet eenvoudig om met Malmedy – eindelijk – een gedroomde nieuwe pleisterplaats te vinden voor de LCMT. Een geslaagde 2de kerstdagmissie zorgde voor een alsnog rust brengende oudejaarsavond… Nu dreigde die 23ste editie plotseling alsnog weer gehypothekeerd te worden. Remember reeds de perikelen met Spa in 2022, waar een eerdere toezegging uit 2020 door politieke kronkels (of gekonkel) werd ingetrokken, luttele 14 weken voor geplande organisatiedatum. Stavelot was toen de reddingsboei, waardoor er na 2 jaar corona in extremis opnieuw een LCMT kon plaatsvinden. Voor 2023 dachten én denken we met Malmedy een sterke nieuwe uitvalsbasis te hebben gevonden. Tot die mail zondagnamiddag in mijn mailbox viel… Soit, we hebben er hier intern vier zéér intensieve dagen op zitten met bijna dagelijks over en weer mailen en bellen, weinig nachtrust én vooral tot deze namiddag wachten op 1 verlossend signaal vanuit Malmedy. 

Wie al logement heeft geboekt zal dit normaliter én hopelijk wel kunnen wijzigen naar de nieuwe datum. Intussen kregen we al groen licht van de Jeugdherberg in Bevercé waar er nu vier 6-persoons- en acht 8-persoonskamers beschikbaar zijn vanaf vrijdagavond 26 mei. 

Tot slot moeten wij nu spoorslags de gemeentes en Diensten voor Natuur en Bos in de regio briefen over de verplaatste datum. Sommige van die documenten waren pas vorige week verstuurd... Maar als we nu meteen de nieuwe datum doorgeven, dan duimen we dat het allemaal wel in orde komt. Qua parcours kregen we trouwens al positieve signalen van enkele ‘Natuur- en Bos-kantons’ en die positieve adviezen zijn overigens niet datumgebonden, maar betreffen louter het akkoord om de aangegeven MTB-paden en stroken te mogen gebruiken.

In elk geval, na de eerdere corona-miserie in 2020-21 moeten ze vroeger opstaan om ons er onder te krijgen, al heb ik het zondagnacht wel effe heel benauwd gekregen, als je me begrijpt ;)

Onze partners