LCMT 2019

LCMT met 611 deelnemers principieel volzet, nog enkele plaatsen open per categorie mede om uitvallers te vervangen

Nieuws

LCMT 2018 volop aan de gang!

Gisteren, donderdag, startte de LCMT 2018 vanuit Houffalize voor de Luxemburgse klassieker bij uitstek richting Clervaux, Vianden en 'Petite Suisse'. Het zonnetje kwam erdoor vanaf de middag en spijts een op het einde wel wat strakke wind, bleek het ideaal fietsweer. Met 220 starters oogde het weg-peloton heel goed gevuld. Al viel het grote pak al snel uiteen in vele kleine groepjes, elk volgens eigen ritme trappend. Waar sommige 'Granfondo'-hazen er vooraan flink de pees op legden, genoten anderen met volle teugen van het magnifieke decor. Ook de triatleten waren er net als vorig jaar weer bij, met dubbel zoveel als in het pionierjaar '17. En ze hebben zich niet laten kennen, met op het einde na 185 km (goed voor 3500 hoogtemeters) nog eens 3 looprondjes van 5 km elk. De laatste dame maakte er een erezaak van om de hele klus te klaren en liep zowaar tegen avondeten binnen. Chapeau!

Vandaag (vrijdag) kwamen nog eens 380 pure mountainbikers opdagen voor hun 3-daagse hoogfeest in de Ardennen. Van bij de start zat de sfeer er in, temeer de zon nog krachtiger dan op de openingsdag van de partij was. De temperatuur (18 à 20 graden) was perfect om dit soort inspanningen te leveren. En zij die gingen voor het klassement (zoals uittredend winnaar Patrick De Laat) gingen al snel vol op zoek naar (tijd)winst. Straks plaatsen we alle details van deze 1ste etappe online. Terwijl de pure funrijders nog volop binnen stromen. Geniet ook van de dagelijkse Velodrone-filmpjes op Facebook (zo gauw mogelijk ook via de 'media'-pagina op deze website!

Meer lezen

Kamerverdeling in Hotel Vayamundo: definitieve versie

Update van definitieve kamerverdeling voor wie in Hotel Vayamundo verblijft tijdens de LCMT. 
Klik hier op de LINK voor controle van uw kamernummer (en dat van uw gewenste kamergenoten).

Meer lezen

Roadbook LCMT 2018 NU in uw mailbox (als je ingeschreven bent)!

Zondagochtend bij het ontbijt, geen betere manier dan het nieuwe 43 (!) pagina's tellende LCMT-roadbook door te nemen! Of anders na de ochtendlijke ultieme duurtraining uw mailbox openen. Downloaden en afprinten is de boodschap. Als mountainbiker, cyclo- of combirijder, of als triatleet kun je door de zeer handige opmaak vooral die pagina's eruit halen die voor u van toepassing zijn!
Zeker meenemen in de valies! Of op uw smartphone zetten natuurlijk!
Wie om wat voor reden ook geen roadbook-mail zou hebben ontvangen (kan in uw spam zitten of u kunt tijdelijk niet aan dat mailadres): contacteer ons met een wel werkbaar e-mail adres en dan sturen wij het u door!

Ook handig om te gebruiken als je de mountainbikers wil volgen onderweg: deze LINK (zie ook onder parcoursinfo MTB) geeft je interessantste GPS-coördinaten om met de wagen de meest toegankelijke en boeiendste 'supporterzones' terug te vinden!

Meer lezen

Nieuwe LCMT-leiders- en souvenirtruien 'arrivés'!

Prachtige nieuwe LCMT-truien anno 2018, ze zijn dus aangekomen! Op facebook vind je mooie montage van de vier zeer prestigieuze LCMT-truien!

Uw maatopgave voor LCMT-souvenir T-shirt?

Naar aloude traditie krijgt u als LCMT-deelnemer een mooi herinnerings-T-shirt. Gelieve om die reden per kerende op dit formulier uw naam én maat-voorkeur op te geven. Uiterlijk 12 april plaatsen we de bestelling bij de textielfirma. Wie géén maat-voorkeur opgaf binnen die tijd krijgt de facto een 'medium' model bij de startpermanentie in Houffalize.

Klik op deze LINK en geef uw maat op!

Meer lezen

Startnummers toegekend

Alle startnummers zijn definitief toegekend. Stuurborden (MTB) en kaderplaatjes (koersfietsen) op naam werden voor bestelling door gegeven aan de firma Orakel.
Ga naar de 'deelnemerspagina' en klik op uw categorie. Indien iets fout zou zijn, wil ons zo snel mogelijk verwittigen.

Wat statistieken intussen:
160 competitie-bikers versus 227 fun-mountainbikers... 4 dames gaan voor het podium en de opvolging van Hilde Verschaeve strijden, maar ook 18 dames bij de recreatieve 'bikers'. 5 Duitsers maar over alle categorieën heen ook 117 vrienden uit Nederland.
Bij de triathlon zowaar ook al 3 dames die de uitdaging aangaan.
Bij de indeling 'elite', 'master 1' en 'master 2' hanteren we geboortejaren zoals dat in het wielrennen (UCI) gebruikelijk is. Geboortejaar is van tel, jaar waarin u 23 wordt = elite. Jaar waarin u 40 jaar wordt, is Master 1. Jaar waarin u 50 wordt is Master 2. Voor de CYCLO (géén wedstrijd) is dit van belang voor het berekenen van de gemiddelde snelheid. Er wordt namelijk een tijdcorrectie toegepast volgens leeftijd en/of geslacht.

Meer lezen

Met de mecaniciens van Fiets.be!

Tijdens de komende LCMT zullen vier topmecaniciens van de winkelketen Fiets.be de dienst uitmaken. ZIj zullen zowel de CYCLO (op de weg) als de MTB-pelotons van dichtbij op de hielen zitten. Een mobiel team dat ook heel veel wisselstukken aan boord zal hebben. Wie onderdelen nodig heeft zal overigens uitsluitend met de bankkaart kunnen vereffenen. Een groot praktisch gemak dat het op zak hebben van veel cash geld niet langer nodig maakt.

Meer lezen

Adieu winter, op naar zonnige LCMT-lente met veel goed-eventgelinkt-nieuws

De voorbije dagen hebben we de winter uitgezwaaid. Behoorlijk letterlijk de laatste loodjes trotserend op weg naar Houffalize, Hotel Vayamundo en vervolgens Clervaux. Want met ijsregen op de autoruit en sneeuw op het wegdek... Een dag later staken we al een hand uit naar de lente, snel nog even de laatste sneeuw benuttend op de eigen 'bike' in een plaatselijke thuisversie van de Strade Bianchi. Geniet van het filmpje dat we maakten op het moment dat Tiesj Benoot en Wout Van Aert zich in de 'echte' nog aan het opwarmen waren: LINK

Terug van Luxemburg en het aldaar constructieve overleg met lokale overheden en hotel-staff, wordt nu achter de schermen werk gemaakt van een nieuwe TOP-editie. Alle inschrijvingen zijn intussen verwerkt en hotel Vayamundo kreeg de volledige lijst van zij die met hotel-accommodatie wensen te deel te nemen doorgestuurd. Vanaf nu kunnen op dat vlak geen wijzigingen meer worden doorgevoerd langs de LCMT-organisator zelf. Het laat ons toe om de aankleding van de vierdaagse zelf nu in detail uit te werken. Hiertoe hebben we enkele nieuwe partners aangetrokken, partners die we binnenkort graag aan u zullen voorstellen.

Intussen loopt enkel nog deze week (tot 10 maart) de LCMT-KLEDINGWEBSHOP-actie. Onder de shirtsponsors verschijnt straks al zeker HOTEL VAYAMUNDO zelf (akkoord gesloten vrijdag laatst). Ook COMPEX is nu al een zekerheid. Komende week stellen we de andere shirt-sponsors, te verdelen over de 4 LCMT-truien aan u voor!

Meer lezen

Bestel 'em nu, jouw exclusieve LCMT-wieleroutfit (webshop Bio-Racer)

Ingeschreven voor de LCMT 2018 en dus een van de gelukkige 600? Dan is het nu tijd om jouw LCMT-wieleroutfit te bestellen. Heel speciaal online gezet in de Bio-Racer webshop: LCMT-wielertrui voor mountainbikers, cyclo-rijders, combi's en triatleten. Vier leiderstruien maar dus ook verkrijgbaar als 'souvenir' voor ELKE deelnemer. Bestel 'em terwijl de webshop nog open is, want slechts tot 10 maart kun je de LCMT-kledij op NAAM (uw naam komt achterop het shirt te staan als u dat wil) bestellen, tenminste als je de kledij tijdens het evenement zelf in Houffalize wil ontvangen.

De op en top professionele WEBSHOP van Bio-Racer biedt het gamma aan LCMT-truien voortaan langs deze LINK aan! 
Ook de koersbroek (vooral passend bij de MTB- of CYCLO-rijders) en koershandschoentjes zullen verkrijgbaar zijn.

Nooit eerder ging het met enkele klikken zo eenvoudig! 
Geniet ook even van dit PROMOFILMPJE!

Meer lezen

LOVE rules voortaan in LCMT met 'Love Cycling Mountainbiking Triathlon'

20ste editie van een monument in zijn genre, dat moet gevierd worden. En dan trek je maar best je mooiste kostuum aan! Voilà de nieuwe lading dekt voortaan de fiere vlag: LOVE CYCLING MOUNTAINBIKING TRIATHLON, dat moet de komende jaren (en hopelijk nog veel langer) de nieuwe ondertitel en dus ook betekenis van LCMT worden.

  • Omdat het multisporten in de lift zit, de opsomming van 3 min of meer verschillende disciplines waarin de fiets wordt gebruikt. 
  • Omdat LOVE dus blijkbaar meer nog dan een 'LEVEN' voor de fiets of het misschien wat té social media-likende LIKE over-ruled heeft in de open 'poll'.

  • LOVE, dat is liefde voor uw sport, maar het ademt ook de typische 'warme' en joviale sfeer uit waar LCMT méér dan welk ander evenement voor staat. En het onderlijnt meteen de missie die we onszelf toeëigenen: waken dat 'love' altijd de rode draad blijft. 
  • Vriendschappen onderhouden of in de LCMT verse nieuwe banden smeden. Mekaar helpen en bijstaan, zelfs bij het 'afzien'. 
  • En wat de organisatie zelf betreft: onze deelnemers niet zomaar als klanten beschouwen maar hen 'graag zien' en er het beste mee voor hebben.

DANK JE WEL VOOR DE VELEN DIE MEE GESTEMD HEBBEN! Hier nog even de score-verdeling in een mooie statistiek.

En intussen ook proficiat aan de 5 truien-winnaars, voor één keer 'papieren nummertjes' zo pas getrokken door een letterlijk onschuldige kinderhand van bijna acht jaar! XAVIER VERMEEREN, STIJN DE KEYSER, THOMAS BEIRNAERT, WESLEY ROSE en BERRY OOMEN, jullie krijgen een shirt op maat bij uw aanmelding in Houffalize half mei! We denken  straks nog wel wat meer deelnemers gelukkig te kunnen maken, maar daarvoor houden we nieuwe promo-acties in petto!

Meer lezen

Nieuwe ondertitel voor LCMT! Stem nu mee!

Een nieuwe ondertitel voor de LCMT... Bij deze 20ste editie leek het ons een goed idee. Van Low Countries' Mountainbike Tour destijds over Luxembourg Cycling & Mountainbike Tour sinds 2014 naar...
DRIE MOGELIJKHEDEN werden pré-geselecteerd...
Vink jouw keuze aan via deze link : 
KLIK HIER

Ook als niet-deelnemer (dus wie géén van de 600 tickets kon bemachtigen) mag je mee stemmen én maak je kans op een van de 5 te verloten nieuwe LCMT-truien (al zullen we er slechts eentje verloten onder de niet-deelnemers en blijven er dus zeker 4 voorbehouden voor wie straks aan de start komt in mei).

De poll loopt intussen volop en neen, we beïnvloeden niemand door nu al te zeggen welk van de drie keuzes aan de leiding ligt. Wel houden we het kort en ronden we binnen 48 uur de 'wedstrijd' af. Dinsdagavond verneem je dus wat de nieuwe ondertitel van de LCMT wordt!

Meer lezen

Nieuwsbrief 23 januari 2018

Beste LCMT-deelnemer,
HIER DE LINK VOOR DE NIEUWSBRIEF VAN 23 JANUARI

De editie 2018 van 10 tot en met 13 mei belooft heel veel moois. Eerst en vooral, de LCMT zit intussen helemaal vol: op dit moment bijna 600 deelnemers (absolute limiet!).

Intussen komen we ook met andere, best leuke en boeiende nieuwtjes…

Meer lezen

Word jij onze nieuwe parcoursmedewerker (MTB)?

Wij zoeken voor de LCMT 2018 ons organisatie-team uit te breiden voor:

- assistentie parcoursbewegwijzering MTB : u gaat mee op pad tijdens de verkenningen (een weekend in voorjaar of kort voor de start) en tijdens het evenement maak je deel uit van het parcoursteam dat de bepijling aanbrengt, controle uitvoert en finaal alles weer afhaalt/opruimt.

- je krijgt een conditietraining op zich + gekoppeld aan een eerlijk vergoedingssysteem (incl. alle logies en onkosten gedekt).

- u maakt deel uit van een prachtige organisatie en krijgt gegarandeerd het respect en de waardering van alle deelnemers!

- u engageert zich voor ons tijdens genoemde evenementsdagen om mee te helpen 
- u respecteert de afspraken, vooral als het gaat over toelatingen en correct uitvoeren van de bewegwijzering. Bij twijfel contacteert u de parcoursverantwoordelijken van de organisatie


INTERESSE?
Neem via info@lcmt.be met ons contact op (incl. uw cv en korte voorstelling van u zelf + uw motivatie en fietsachtergrond).

Meer lezen

Stand der inschrijvingen op vandaag: 611 deelnemers

LCMT telt nu ... 611 deelnemers

Dat betekent: officieel is de LCMT volzet.

De MTB-formule is in principe volzet; net als de CYCLO. 

* Wat triathlon betreft: de TRIATHLON wordt onderdeel van de officiële KALENDER. En valt dus onder auspiciën van de Waalse triathlon-federatie (LBFTD)

* PROFICIAT AAN PIET DE VOS, de 500ste deelnemer van de LCMT. Een fles champagne (Wipers Times naar de roots van de organisator zal zijn deel zijn!). We bieden nu dezelfde fles champagne voor nummer 600 mits het een triatleet, cyclorijder of combi-rijder is... ! 

* Inmiddels een zéér geslaagd verkenningsweekend in de Ardennen achter de rug, met enkele verrassend mooie nieuwe etappestukken! Filmpje op facebook! Beschrijving onder PARCOURS.

Merk op: inschrijvingen waarop géén betaling of mail-reactie volgt worden automatisch verwijderd binnen de twee weken. De lijst is dus altijd actueel! Kamerindeling (met hotel) werd tot op heden nog door Biking Events opgemaakt. 

Meer lezen

Mooie, nieuwe parcoursgrafieken & steekkaarten

Onder de knop 'parcours' kun je vanaf nu ook de nieuwste lay-out zien van onze etappegrafiekjes en steekkaarten (beklimmingen, bevoorradingen...). Alvast voor de 3 CYCLO-etappes op de weg hebben we ze al klaar. Binnenkort worden ook de mountainbike-ritten in het zelfde kleedje gestopt.

LCMT

Onze Partners