LCMT 2023

Nieuws

Op naar de lang verhoopt NIEUWE start in Stavelot!

Terug naar nieuws

Na 2 jaar covid-pauze, staat de LCMT voor een nieuwe start. Het eerste transport van logistiek en bevoorrading werd inmiddels al naar Stavelot gebracht. Het moet de crew straks in staat stellen om de typische nervositeit en stress aan het begin van die 1e (cyclo)etappe vlot het hoofd te bieden. Want het moet gezegd: zo'n organisatie trekt zich op gang als een geoliede machine. Er zijn straks weer een pak  geëngageerde mensen aan het werk ten dienste van  uw grote wieleravontuur in de Ardennen: bevoorradings- en bepijlingsploegen, parcourscontroleurs en opruimers, mecaniciens, masseurs, dokters, chrono- en 'parcours'verantwoordelijken, dispatching en het Rode Kruis voor snel en adequaat ingrijpen bij pech of ongeval, après-bike mensen in de kantine of bij de barbecue, bikewash en fietsenstallingen, decorbouwers, seingevers, motards en quadrijders...

Kortom, een indrukwekkend mini-legertje dat aangevuurd door het niet te smeulen LCMT-vuur weer op pad gaat voor vier, zeg maar vijf dagen Ardennen-missie. Tegen de tijd dat je als deelnemer begint, is de LCMT voor een groot deel van het organiserende team al enkele dagen onafgebroken bezig. De LCMT is deels op nieuwe wegen, na jarenlang in Houffalize te zijn geweest. Maar de fietsaantrekkingskracht in dit andere deel van de Ardennen is fantastisch en de omgeving straalt mountainbiken en fietsen uit. We zijn er dan ook van overtuigd dat deze nieuwe LCMT-locatie u zal overtuigen. Als het even kan, zonder alle bijzonder vervelende, stressvolle en vaak frustrerende obstakels van de afgelopen periode. We zijn tenslotte maar 'mensen' en nu hunkeren we naar waardering en fietsplezier om ook zelf weer te genieten van de landschappen waar we de afgelopen weken te vaak met de auto doorheen hebben geraasd. Maar dit was nu eenmaal nodig om de LCMT op tijd op de rails te krijgen. First things first!

Het was de voorbije weken en dagen eerst een hele klus om alle op Spa gerichte webinfo te herschrijven zodra de nieuwe bestemming (Stavelot) bepaald was. Vandaag kunnen wij u nog laten weten dat de chronofinish alsnog op de lijn zelf (op het voetbalveld van RCS Stavelotain) geplaatst zal worden. Dankzij voldoende seingevers op tijd gevonden en een handige koerswijziging. Wat met de groepsstart? Vaak een sociaal evenement voor mountainbikers, wel voor de recreatieve bikers zal het ook mogelijk zijn. Voor de chrono renners zullen we, in ieder geval op dag 1 en eventueel ook op dag 2, vanwege de aard van de startaanloop kiezen voor 4 startblokken richting officiële chronostart enkele kilometers verder. Dit om opstoppingen en onnodig nerveus gedoe vooraf te voorkomen.

Laat dit onze uitgesproken wens voor uw LCMT zijn: dat de herontdekking van eenvoudig fietsgeluk het haalt op alle kleine frustraties, vaak de moeite niet waard van het vermelden. Want 2 jaar zonder, en gegijzeld door dat pokkenvirus zou voldoende moeten zijn om te beseffen dat je beter de goedbedoelde inspanningen weet te waarderen van al degenen die evenementen zoals de LCMT weer mogelijk maken. Meer moet dat niet zijn.

Wat mag je dezer dagen nog in uw mailbox verwachten? 

- een overzichtelijk roadbook

- de GPS-bestanden.

 

LCMT

Onze Partners