FLANDERS FIELDS GRAVEL TOUR 2023

FFGT 2024

FLANDERS FIELDS GRAVEL TOUR powered by LCMT

Nieuws

Kies ik voor MTB, Cyclo of Combi? Of triathlon of cross-duathlon?

De LCMT is sinds enkele jaren zowel toegankelijk voor mountainbikers als weg-'coureurs'. En sinds enkele jaren kun je zelfs de COMBI-tour of triathlon-uitdaging aangaan! In 2019 komt daar ook nog eens een cross-duathlon bij.

Wat wordt het straks voor jou? 

  1. MOUNTAINBIKE: 3-daagse 31/5 - 2/6 keuzes uit COMPETITIE XL-afstand, COMPETITIE 'large-afstand' en RECREATIEF (XL, Large of Medium-afstand)
  2. CYCLO: weg-3-daagse 30/5 - 1/6 keuze uit CHRONO (goud - zilver - brons) XL-afstand of Large-afstand en RECREATIEF (XL, Large of Medium-afstand)
  3. COMBI-TOUR: vierdaagse 30/5 - 2/6 enkel COMPETITIEF XL-afstand (dag 1 en 3 op de koersfiets, dag 2 en 4 op de mountainbike, laatste dag wel slechts de 'large'-mtb)
  4. TRIATHLON: vierdaagse 30/5 - 2/6 enkel  COMPETITIEF maar 2 afstandkeuzes zijnde XL-triathlon en 'Large'-triathlon (bij dit laatste fiets je 3 dagen 'Large'-cyclo). 3 dagen op de koersfiets, laatste dag 'Large'-MTB, aangevuld met loop- en zwemproeven (details onder triathlon-pagina).
  5. CROSS-DUATHLON: 3-daagse 31/5 - 2/6 enkel COMPETITIEF, dagelijks eerst 6 km lopen, dan de 'Large-MTB-etappe' en finaal nog eens 6 km lopen.
Lees meer...

Hoe deelnemen? Hoe inschrijven?

Geniet van de beste prijsvoorwaarden en schrijf SNEL in!
Met of zonder hotelformule? Tot eind november worden de Vayamundo-kamers exclusief voorbehouden voor LCMT-deelnemers. Nadien niet meer... Je regelt hoe dan ook zelf logies (zie directe link met mogelijke hotels en andere accommodaties onder de knop 'inschrijven') 
Inschrijven kan uitsluitend vooraf en dit totdat de ca. 600 plaatsen de deur uit zijn.

Inschrijven via www.lcmt.bike (of hierboven op INSCHRIJVEN klikken)

Betalen: het volledige inschrijvingsbedrag ineens of een voorschot van 100 EUR per persoon. Geen voorschotten meer voor wie na 1 januari inschrijft, dan graag hele bedrag ineens.

Annulatievoorwaarden? Zie reglement.
Lees meer...

Is de LCMT iets voor mij?

Voortaan is de LCMT echt voor iedereen die kickt op fietsuitdagingen! Diverse formules zijn immers mogelijk en ook inzake afstandkeuzes zijn er dagelijks wel variatiemogelijkheden. Zo is er de 'lange' of XL-afstand op de fiets (zowel MTB als CYCLO). Maar kun je ook 2 kortere afstandsvarianten kiezen en dit voortaan ook op triathlon.

Als mountainbiker kun je puur recreatief meerijden (géén tijdregistratie) of je gaat de competitie-challenge mét tijdregistratie aan. Idem op de koersfiets: ofwel met tijdregistratie (brevet goud - zilver - brons) ofwel zonder. 
In de andere formules - de COMBI, de triathlon en de cross-duathlon - krijgen deelnemers altijd en d'office een tijdchip mee. 

Uiteindelijk is de LCMT voortaan echt voor IEDEREEN geschikt, mits een geschikte voorbereiding vooraf. Ook als je beroepshalve over te weinig trainingstijd beschikt om de XL-afstanden met plezier aan te kunnen kun je immers op de kortere afstanden terecht.
Lees Meer...

LCMT van 27 tot en met 29 mei (Pinksterweekend)

Belangrijke mededeling: de LCMT mountainbike & cross-duathlon 2023 schuift 1 week op naar het Pinksterweekend: zaterdag 27, zondag 28 en maandag 29 mei 2023 worden dus de 3 etappedagen. Reden: totaal onverwacht en onbedoeld door de gemeentelijke overheid van Malmedy over het hoofd gezien (mille excuses, sic!)  zijn er in het Hemelvaartweekend een te groot aantal eenmalige andere manifestaties. Hierdoor is ondermeer de sporthal noch de omgeving er rond beschikbaar voor de LCMT. Dit werd ons pas begin deze week meegedeeld.

In allerijl hebben we per direct samen naar een alternatieve, zo dicht mogelijke datum gezocht. Het Pinksterweekend – slechts 7 dagen later – was en is de meest evidente oplossing. Uiteraard hopen we dat u hierdoor niet wordt afgeschrikt. Een extra trainingsweek kan mogelijk niet eens zoveel kwaad? Het weze echter duidelijk dat niemand een maand geleden bij goedkeuring van de LCMT in Malmedy heeft gedacht aan die bijkomende én eenmalige evenementen-drukte in Malmedy. Naar men ginds beweert geldt dit trouwens enkel 2023. In 2024 zou het Hemelvaartweekend wel ruimte bieden voor een 3-daagse als de LCMT. Wie weet kan het in de toekomst soms wel handig zijn dat we tussen beide lange weekends kunnen kiezen (zie bv. het al of niet samenvallen met BeMC zo vermijden, wat dit jaar wel degelijk het geval was geweest als LCMT in Hemelvaart was gebleven). Om het met mijn persoonlijk idool Johan Cruijff te zeggen: "Elk nadeel heb zijn voordeel!" Echte Ardennen-DIE HARDS kunnen nu beide meerdaagses aan elkaar breien.

Hoeft het gezegd dat ik zelf een zeer stressvolle week achter de rug heb? Het was al niet eenvoudig om met Malmedy – eindelijk – een gedroomde nieuwe pleisterplaats te vinden voor de LCMT. Een geslaagde 2de kerstdagmissie zorgde voor een alsnog rust brengende oudejaarsavond… Nu dreigde die 23ste editie plotseling alsnog weer gehypothekeerd te worden. Remember reeds de perikelen met Spa in 2022, waar een eerdere toezegging uit 2020 door politieke kronkels (of gekonkel) werd ingetrokken, luttele 14 weken voor geplande organisatiedatum. Stavelot was toen de reddingsboei, waardoor er na 2 jaar corona in extremis opnieuw een LCMT kon plaatsvinden. Voor 2023 dachten én denken we met Malmedy een sterke nieuwe uitvalsbasis te hebben gevonden. Tot die mail zondagnamiddag in mijn mailbox viel… Soit, we hebben er hier intern vier zéér intensieve dagen op zitten met bijna dagelijks over en weer mailen en bellen, weinig nachtrust én vooral tot deze namiddag wachten op 1 verlossend signaal vanuit Malmedy. 

Wie al logement heeft geboekt zal dit normaliter én hopelijk wel kunnen wijzigen naar de nieuwe datum. Intussen kregen we al groen licht van de Jeugdherberg in Bevercé waar er nu vier 6-persoons- en acht 8-persoonskamers beschikbaar zijn vanaf vrijdagavond 26 mei. 

Tot slot moeten wij nu spoorslags de gemeentes en Diensten voor Natuur en Bos in de regio briefen over de verplaatste datum. Sommige van die documenten waren pas vorige week verstuurd... Maar als we nu meteen de nieuwe datum doorgeven, dan duimen we dat het allemaal wel in orde komt. Qua parcours kregen we trouwens al positieve signalen van enkele ‘Natuur- en Bos-kantons’ en die positieve adviezen zijn overigens niet datumgebonden, maar betreffen louter het akkoord om de aangegeven MTB-paden en stroken te mogen gebruiken.

In elk geval, na de eerdere corona-miserie in 2020-21 moeten ze vroeger opstaan om ons er onder te krijgen, al heb ik het zondagnacht wel effe heel benauwd gekregen, als je me begrijpt ;)

Meer lezen
LCMT outfit nu bestellen


 

Parcours LCMT 2023 versie MOUNTAINBIKE --> Deze keer is rit 1 van editie 2022 verplaats naar de zondag en zijn er enkele aanpassingen doorgevoerd in de buurt van Stoumont, rit 3 van 2022 komt naar de vrijdag en is ongewijzigd, Daarentegen is er voor rit 2 toch een voor 50% nieuw parcours voorzien en gaan we deze keer naar Spa!

Onze partners