LCMT 2020

Nieuws

Startuur op dag 1 + tijdritfietsen toegelaten?

Op vraag van een triathlon-deelnemer even preciseren hoe de start op dag 1 kan verlopen:

De starturen zullen pas officieel zijn in de loop van maart. Niet dat we er nog veel willen aan sleutelen. Maar er bestaat een idee om de triatleten op dag 1 een ‘individuele’ start te gunnen om de 30”. Kans is vrij reëel dat de triatleten – hoe sterk ook – op dag 1 toch worden ingelopen door de betere wegrenners die een kopgroep zullen vormen en op hun beurt ook wel hard zullen gaan. Vraag is hier: welke is dan de aan te nemen houding voor de triatleten? Mogen ze hun wagentje aanhaken? In feite niet dus, want een triatleet die een kwartier vroeger start dan het wegpeloton is dan benadeeld. Dus, hierover nog wat denkwerk te doen. Het kan ook dat we gewoon de triatleten effectief een kwartier vervroegd samen laten starten in een ‘klein’ groepje dus.

Primordiaal blijft natuurlijk de briefing dat alle wegfietsers (dus ook triatleten) zich aan het verkeersreglement moeten houden! Om die reden krijgt IEDEREEN ook dagelijks een kwartier bonificatie-tijd ter compensatie. Vanuit de wielerfederaties en gemeentes waar we passeren eist men verantwoord gedrag van de fietsers. Dat zal tijdens briefings ook herhaald worden. De weg-etappes hebben géén vergunning hebben om als ‘koers’ te beleven. Er is wél tijdregistratie (voor pure CYCLO-fietsers gelinkt aan goud-zilver-brons brevet op basis van totaal gemiddelde snelheid). Voor combi- en triathlondeelnemers zullen deze tijden dan weer wel worden door gerekend en gekoppeld worden aan de andere proeven (mtb = met seingevers wél officiële competitie).  
Brengt ons bij de vraag: is een tijdritfiets toegelaten?
ANTWOORD: na rondvraag onder alle ingeschreven triatleten (in februari gepland) beslissen we JA of NEE. Een ja hangt af van het te aanvaarden charter onder de triatleten dat men zich correct zal gedragen op de openbare weg. Snel rijden ja, maar jezelf en andere weggebruikers in gevaar brengen NEE. Dus het mag leiden tot risico’s inzake veiligheid (oversteken zonder kijken etc…)
  Of het zinvol is om hiervoor tijdritfietsen mee te nemen? Via een rondvraag met de ingeschreven triatleten te beslissen in februari.

LCMT

Onze Partners