LCMT 2021

Covid 19-virus dwarsboomde LCMT 2020, maar in 2021 COMEBACK vanuit NIEUWE UITVALSBASIS in SPA! Moet u uw LCMT2020 nog overzetten naar volgende editie? Doe dit dan VOOR 1 oktober! Logement-priority in La Fraineuse (Spa) voor wie inmiddels al ticket correct heeft overgezet en dit vanaf 1 oktober!

LCMT outfit nu bestellen
LCMT Houffalize 2020 kon niet doorgaan wegens Corona-maatregelen

GEBRUIK DEZE LINK OM UW LCMT2020 TICKET OVER TE ZETTEN NAAR SPA 2021 OF SPA 2022

Beste LCMT-biker,

Door de blijvende en stijgende corona-ellende plus de hiermee gepaard gaande vertragingen en overlast (ook voor wat betreft het mooie, maar pas opgerichte Biking Box Fietsbelevingscenter in Ieper/Westhoek) vragen we nog een beetje geduld voor alle pakketten die met ticket-overzettingen gepaard gingen. Een deel van de bestelde truien werd al opgestuurd. Al de rest proberen we in de eerstkomende 14 dagen af te ronden. Helaas komen er door COVID-19 telkens nieuwe onverwachte zaken tussen die het TO DO-lijstje telkens weer overhoop gooien. Meer dan voordien zijn alle LCMT-betrokkenen vandaag terug in andere 'vaste' jobs terecht moeten komen, waardoor de werkuren voor LCMT steevast beperkt blijven. Ook dit is leven met corona... iedereen in survival-modus. Daarom, nog eventjes geduld, waarvoor dank!
 
Wie nog géén actie had ondernomen voor de overzetting wordt gevraagd om dit nu ten spoedigste te willen doen. Zie de informatie en bijhorende links op de nieuwspagina van www.lcmt.be 

Inmiddels zijn er al verschillende nieuwe deelnemers aangemeld. Dank hiervoor! 

Wat betreft de nieuwe optie om MET logement-formule te boeken: allen die hun overzetting al correct hadden geregeld krijgen de eerste kans logies in het ADEPS-center van La Fraineuse-Spa. Na deze priority check-in (er komt hiervoor een specifiek aanmeldingsformulier) zullen ook alle andere deelnemers kunnen inloggen en daar de eventueel overblijvende kamers/bedden innemen. We dienen op vandaag nog even te overleggen met het ADEPS-center over de betalingsmodaliteiten. Vooral dan met betrekking tot "wat indien corona ook in mei 2021 voor problemen zou zorgen'? Is kosteloze annulatie dan mogelijk?"
 
Voor alle andere deelnemers geldt dat ze zelf vrij kunnen boeken waar ze willen in en rond Spa. Normaliter had ook Sol Cress Corsendonk zijn deuren exclusief voor LCMT geopend. Door corona hebben ze daar recent beslist om nu grootscheepse renovatie werken uit te voeren. Gevolg: gans 2021 zal dit hotel gesloten blijven…
 
In principe is er echter voldoende logement in en rond Spa om het LCMT-deelnemersveld te kunnen huisvesten. Ieder naar eigen budget en voorkeur.

Het ADEPS/BLOSO-complex van La Fraineuse heeft natuurlijk het voordeel dat logement er vrij goedkoop kan zijn:  3 keuze-opties qua tarieven en comfort. Ook bevindt de hele start/finish-zone zich vlakbij het gelijknamige sportcomplex, niet ver van de grote weg waarlangs dagelijks de start wordt georganiseerd.
 
Begin november, iets later dan andere jaren, zal de LCMT zijn deuren openen voor nieuwe deelnemers, evenwel na eerst alle 2020-deelnemers die hun ticket overgezet hebben naar 2021 terug binnen gehaald te hebben.

We houden u graag op de hoogte en duimen voor een corona-vrij 2021 !!!
 

Sportieve groeten,


Het LCMT-team van Biking Events vzw


Nieuws

Welkom op de vernieuwde LCMT-website!

Bloed, zweet en tranen, maar hij is er: de vernieuwde website van de LCMT! Geen sinecure alles overzetten in een nieuw systeem, maar wat intern al een jaar geleden werd aangekaart kon nu gerealiseerd worden. Net voor we op het terrein de focus leggen op alweer een marathon richting top-evenement in mei, hopen we u met deze interactieve website nog adequater te dienen. Als deelnemer, als who knows, nu pas inloggende eerste kennismaking met dit unieke fietsevenement of als vriend van, die benieuwd is welk bike-avontuur uw fietsgezel in de late lente (bijna zomer) van 2017 ingaat? Hier brandt de lamp voortaan! Hier ontdek je alles over het meest complete fietsevenement van de Benelux: voor mountainbikers, koersfietsfanaten, de 'combirijders' en nu ook de triatleten!
Lees meer

Kies ik voor MTB, Cyclo of Combi? Of triathlon of cross-duathlon?

De LCMT is sinds enkele jaren zowel toegankelijk voor mountainbikers als weg-'coureurs'. En sinds enkele jaren kun je zelfs de COMBI-tour of triathlon-uitdaging aangaan! In 2019 komt daar ook nog eens een cross-duathlon bij.

Wat wordt het straks voor jou? 

  1. MOUNTAINBIKE: 3-daagse 31/5 - 2/6 keuzes uit COMPETITIE XL-afstand, COMPETITIE 'large-afstand' en RECREATIEF (XL, Large of Medium-afstand)
  2. CYCLO: weg-3-daagse 30/5 - 1/6 keuze uit CHRONO (goud - zilver - brons) XL-afstand of Large-afstand en RECREATIEF (XL, Large of Medium-afstand)
  3. COMBI-TOUR: vierdaagse 30/5 - 2/6 enkel COMPETITIEF XL-afstand (dag 1 en 3 op de koersfiets, dag 2 en 4 op de mountainbike, laatste dag wel slechts de 'large'-mtb)
  4. TRIATHLON: vierdaagse 30/5 - 2/6 enkel  COMPETITIEF maar 2 afstandkeuzes zijnde XL-triathlon en 'Large'-triathlon (bij dit laatste fiets je 3 dagen 'Large'-cyclo). 3 dagen op de koersfiets, laatste dag 'Large'-MTB, aangevuld met loop- en zwemproeven (details onder triathlon-pagina).
  5. CROSS-DUATHLON: 3-daagse 31/5 - 2/6 enkel COMPETITIEF, dagelijks eerst 6 km lopen, dan de 'Large-MTB-etappe' en finaal nog eens 6 km lopen.
Lees meer...

Hoe deelnemen? Hoe inschrijven?

Geniet van de beste prijsvoorwaarden en schrijf SNEL in!
Met of zonder hotelformule? Tot eind november worden de Vayamundo-kamers exclusief voorbehouden voor LCMT-deelnemers. Nadien niet meer... Je regelt hoe dan ook zelf logies (zie directe link met mogelijke hotels en andere accommodaties onder de knop 'inschrijven') 
Inschrijven kan uitsluitend vooraf en dit totdat de ca. 600 plaatsen de deur uit zijn.

Inschrijven via www.lcmt.bike (of hierboven op INSCHRIJVEN klikken)

Betalen: het volledige inschrijvingsbedrag ineens of een voorschot van 100 EUR per persoon. Geen voorschotten meer voor wie na 1 januari inschrijft, dan graag hele bedrag ineens.

Annulatievoorwaarden? Zie reglement.
Lees meer...

Is de LCMT iets voor mij?

Voortaan is de LCMT echt voor iedereen die kickt op fietsuitdagingen! Diverse formules zijn immers mogelijk en ook inzake afstandkeuzes zijn er dagelijks wel variatiemogelijkheden. Zo is er de 'lange' of XL-afstand op de fiets (zowel MTB als CYCLO). Maar kun je ook 2 kortere afstandsvarianten kiezen en dit voortaan ook op triathlon.

Als mountainbiker kun je puur recreatief meerijden (géén tijdregistratie) of je gaat de competitie-challenge mét tijdregistratie aan. Idem op de koersfiets: ofwel met tijdregistratie (brevet goud - zilver - brons) ofwel zonder. 
In de andere formules - de COMBI, de triathlon en de cross-duathlon - krijgen deelnemers altijd en d'office een tijdchip mee. 

Uiteindelijk is de LCMT voortaan echt voor IEDEREEN geschikt, mits een geschikte voorbereiding vooraf. Ook als je beroepshalve over te weinig trainingstijd beschikt om de XL-afstanden met plezier aan te kunnen kun je immers op de kortere afstanden terecht.
Lees Meer...

LCMT

Onze Partners